2010. május 6., csütörtök

Muflontól a pizzáig

Rövid bejegyzésben visszatérnék még a hétvégi túránkra. Két okból: az egyik, hogy sikerült egy igazán vicces kis sörözőbe eljutnunk, a másik, hogy végre pótoltuk a múltkorában elmaradt pizzát a Gyermekvasút szomszédságában.
A táv még az olyan sportosnak nem nevezhető kezdőknek sem megterhelő, amilyen én vagyok. Piliscsabától Hűvösvölgyig 21 km, felfelé szinte alig, lihegésre hajlamosak kedvelni fogják.
A Nagy-szénás tetején egy kicsit elbizonytalanodtunk, kék jelet nem láttunk, de azután egy másik csoport segítségével sikerült megtalálnunk a helyes irányt. Rövid beszélgetés következett, majd elköszönés, Herr Paprika még búcsúzóul megjegyezte, nem messze elvileg van egy kis söröző. - A Muflon Itató, akkor ott találkozunk - volt a válasz. Magamban gondoltam is, hogy ez biztosan egy kis viccelődés akart lenni, de aztán odaértünk:

A Zsíros-hegyen keresendő hely remek hangulatú, kicsi kiülős résszel közvetlenül a kéktúra útvonal mellett. Kellemes, kedélyes, délutáni üldögélésre kifejezetten ajánlható.

Herr Paprikával mi is lazítottunk egyet, mielőtt nekivágtunk volna az utolsó 9 kilométernek. A cél ugyanúgy a Gyermekvasút volt, pecsételés után ismét megcéloztuk a pizzériát (aminek megint nem jegyeztem meg a nevét), viszont most legalább kipróbáltuk a konyhát is. Két pizzát rendeltünk, az enyém csípős volt, Herr Paprikáé sajtosabb, tésztával meg voltunk elégedve, nagy tempóban megettük.

Közben azért megragadtam a fényképezőgépet. Herr Paprika nem látszik? Pedig ott van ám.

4 megjegyzés:

agi írta...

megfejtes: a sajtosabb pizza megett??

Frau Paprika írta...

Helyes a válasz :)
Mi legyen a díj?

gelka írta...

szinte érzem a jelenlétét a pizza mögött:-)

agi írta...

spargavacsora, spargavacsora, spargavacsora, spargavacsora, spargavacsora, spargavacsora,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails