Recept (3 nagy adaghoz)
fél kg zöld spárga
kb. 375 g spaghetti
néhány szem koktélparadicsom
1 maréknyi rukkola
6-8 dkg krémes juhsajt
6-8 dkg vaj
olívaolaj
só
bors
A spárgák végét levágjuk (kb. 2 cm), alaposan megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Előveszünk két nagy edényt, vizet melegítünk bennük. Amíg arra várunk, hogy felforrjon a víz, megmossuk a rukkolát és a paradicsomokat. Amikor forr a két edényben a víz, az egyikbe teszünk 2-3 tk sót, újraforrás után mehet bele a tészta, majd főzzük kb. 7-8 percig. A másik edénybe csak egy csipet sót tegyünk, majd tegyük bele a spárgadarabokat és főzzük 5-6 percig. A kész tésztáról öntsük le a vizet, de ne teljesen, majd öntsük egy magasabb falú serpenyőbe. Dobjuk rá a vajat, a paradicsomokat, forgassuk át, majd tegyük bele a spárgadarabokat is. Néhány percig óvatosan keverve hagyjuk még melegedni, majd tegyük bele a rukkolát és zárjuk el. Tálaláskor egy késsel vágjunk a tetejére kisebb darabokat a juhsajtból. Borsozzunk is persze.
Nagyon remélem, Ágó most elégedett. Különben Frau Paprika kezdhet szenesedni.
Mindenkinek napsütötte hétvégét innen is, Paprikáék elhagyják a várost és az internetet. Három nap szünet.
fél kg zöld spárga
kb. 375 g spaghetti
néhány szem koktélparadicsom
1 maréknyi rukkola
6-8 dkg krémes juhsajt
6-8 dkg vaj
olívaolaj
só
bors
Nagyon remélem, Ágó most elégedett. Különben Frau Paprika kezdhet szenesedni.
Mindenkinek napsütötte hétvégét innen is, Paprikáék elhagyják a várost és az internetet. Három nap szünet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése