2010. július 27., kedd

Paprikáék paprikája

Ettünk mi azért zöldséget is, bár a tegnapi írás nem ezt mutatta. Ma éppen ezért ketté osztódik a bejegyzés, lesz 1 vegetáriánus és 1 húsevő szekció.
A padlizsán már szerepelt az imbiszen, tzatzikit mindenki tud csinálni, 1 sima salátát meg talán mégse. Így aztán maradt a paprika, nevünkhöz passzol, és hát sok jó emléket tárolok róla a fejemben. Amikor Krk szigetén elkészült az olaszok rizottója, mi paprikával rukkoltunk elő (meg persze mással is), kicsit furcsállták is ezt a joghurt dolgot, de aztán megenyhültek. A tejporral viszont már végképp nem tudtak mit kezdeni. De ez egy másik történet. Paprikát eddig már elég sok helyen grilleztünk, hazai terepen nappal, olasz kempingben sötétben, mindig bevált, most sem volt ez másképp.
Akinek pedig ez nem lenne elég vonzó, kap egy kis csirkét. De joghurt lesz abban is.

Sült paprika
(1 fő - 1 paprika)

6 zöldpaprika

1,5 dl joghurt


ha vágyunk rá: fokhagyma

A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd a grillrácsra pakoljuk. Addig sütögetjük, amíg szépen megfeketedik a külsejük, nem kell félni, az égett részektől úgyis megszabadulunk a végén. Ha már megfelelőnek ítéljük a helyzetet, vegyünk elő 1 nylon zacskót (nem, nem fog megolvadni), tegyük bele a paprikákat, azután kössünk a végére csomót, lógassuk kilincsre.
Eltelhet úgy 10-15 perc, addig biztosan találunk magunknak más feladatot, azután bontsuk ki a zacskót, óvatosan emeljük ki egyenként a paprikákat és húzzuk le a megfeketedett külső héjat. Ha túl meleg lenne, dolgozzanak gyorsan, és leginkább a zöld szárat fogják, vagy a fülüket néha. A kész paprikák csumáját is vegyük ki óvatosan, arra már nem lesz szükség. A joghurtot öntsük 1 kisebb tálkába, sózzuk, nyomhatunk bele 1 gerezd fokhagymát is. Paprikák tányérra, rájuk 1-2 kanál joghurt, készen is vagyunk.

Currys csirkemell

1 kg csirkemellfilé
3 dl natúr joghurt
3-4 tk currypor
chilipehely


A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a vizet, azután kisebb szeletekre vágjuk. Klopfolást nem látom szükségesnek, így legalább nem száradnak ki sütés közben, de persze ütögessék nyugodtan egy kicsit vékonyabbra, ha gondolják. Egy mélyebb tálban keverjük ki a joghurtot, curryt, chilit egy kevés sóval, majd süllyesszük bele egyenként a csirkeszeleteket, jusson a joghurtból a tetejére is. Fedjük le a tálat, tegyük félre, ha tovább pihen, jobban dolgozik.
Sütéskor csöpögtessük le a felesleges joghurtot, tegyük a szeleteket a grillrácsra, süssük amíg jól megpirulnak, de mint mindig, a kiszáradást most is akadályozzuk meg.

Most már egyértelmű, ki volt a főnök. De nem bántuk meg (Érik már az új rovat, igaz?).

A végére egy szolgálati közlemény: imbisz már szerethető a facebookon is.

2 megjegyzés:

gelka írta...

Nekem is kell ilyen kesztyű!!:-)

Frau Paprika írta...

No majd kinyomozom, hol lehet szerezni;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails