A piacon meglátogattam a kis mindenest, leemeltem a currypasztát, kókusztejet, akkor leves lesz, kis befektetés, nagy nyereség. A pénztárnál aztán hagytam lebeszélni magam kókusztej ügyében konzervről dobozra, hát hiba volt, szóval álljanak ellen. Híg. Főzni nem szerettem vele.
A leves elkészült, de csak fél 9-kor jutottam hozzá, akkor viszont jaj de jó volt. Herr Paprika egész nap küzdött az éhséggel, ezért nem hitte el, hogy 1 leves megoldhatja a problémát, így aztán inkább a lecsót választotta. Én pedig annál hangosabban hümmögtem kanalazás közben, csak hogy tudja, mit hagyott ki.
Illatos leves csirkével, zöldbabbal (3-4 főre)
1 tasak sárga currypaszta
1 kis fej vöröshagyma
2 maréknyi zöldbab (ha friss nem akad, fagyasztott is megteszi)
1 nagyobb sárgarépa
30-35 dkg csirkemellfilé
4-5 dl kókusztej
olaj
A hagyma héját lehúzzuk, majd nagyon apróra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük a vizet, a répát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, ha túl nagyok lennének, felezzük őket. A csirkemellfilét megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a vizet, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk.
Egy edényben olajat (semleges ízűt) melegítünk, azután jöhet a hagyma, pirítjuk üvegesedésig, majd következik a paszta, állandóan kevergetve pirítjuk 2 percig. Azután jöhetnek a csirkekockák, a zöldbab és a répa, gyors pirítás, majd öntsük fel az egészet kb. 1 dl vízzel, keverés, fedő, hagyjuk úgy 7-8 percig párolódni. A szemünk azért közben félig ott legyen, csupán a leégés ellen. Ha letelt az idő, le a fedővel, keverjük át és lassan öntsük hozzá a kókusztejet. Alacsony hőfokon főzzük addig, amíg az összes alkotórész megpuhul, de jobb ám roppanósan a zöldség, mint szétfőve. Tehát figyeljünk.
Ha minden megfelelőnek tűnik, edényt le a tűzről, tányérokat elő, ehetünk azonnal, csak a szánkra vigyázzunk.
Ha tudnék illatot küldeni, megtenném. Akkor nem is olvasnának, inkább szagolgatnák. Amíg erre nem vagyok képes, marad a kép, az igazit pedig mindenki helyett az orromhoz tartom.
1 kis fej vöröshagyma
2 maréknyi zöldbab (ha friss nem akad, fagyasztott is megteszi)
1 nagyobb sárgarépa
30-35 dkg csirkemellfilé
4-5 dl kókusztej
olaj
Egy edényben olajat (semleges ízűt) melegítünk, azután jöhet a hagyma, pirítjuk üvegesedésig, majd következik a paszta, állandóan kevergetve pirítjuk 2 percig. Azután jöhetnek a csirkekockák, a zöldbab és a répa, gyors pirítás, majd öntsük fel az egészet kb. 1 dl vízzel, keverés, fedő, hagyjuk úgy 7-8 percig párolódni. A szemünk azért közben félig ott legyen, csupán a leégés ellen. Ha letelt az idő, le a fedővel, keverjük át és lassan öntsük hozzá a kókusztejet. Alacsony hőfokon főzzük addig, amíg az összes alkotórész megpuhul, de jobb ám roppanósan a zöldség, mint szétfőve. Tehát figyeljünk.
Ha minden megfelelőnek tűnik, edényt le a tűzről, tányérokat elő, ehetünk azonnal, csak a szánkra vigyázzunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése