Szombaton teljesítettük a tervet, kivártuk a meccs végét (az első félidőt ráadásul zuhany nélkül), még szerencse, hogy a hekk jól kibélelt. Na de most már együnk! Herr Paprika elindult tüzet rakni, majd visszatért, hogy leszigetelje magát a szúnyogok ellen, közben pedig panaszosan megjegyezte, máskor a fiúk jó társaságot biztosítanak, lemehetnék én is. Na jó, de akkor csak húst eszünk. Hümmögés, ő ment, én maradtam.
Amikor az edényeket kicsit magára hagyhattam, mentem azért a kertbe, aztán rohantam is vissza a fényképezőért, ugyanis az alábbi látvány fogadott:
Recept
4 szelet karaj (ha tudnak, vegyenek bőröset, akkor elhagyható az olaj)
gyömbér (kb. 5-6 cm-es darab)
2-3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
3 ek sherry vagy valami hasonló
2 tk currypor
2 tk barnacukor
1 ek olaj
A gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is. Egy mélyebb tálba tesszük a gyömbért, fokhagymát, a curryt, sherryt, citromlevet, cukrot, olajat és alaposan összekeverjük. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd mehetnek a pácba. Egyesével forgassuk át a szeleteket, alufóliával takarjuk le, a hűtőben hagyjuk pácolódni néhány órán át.
A karaj mellé csípős chutney készült kajszibarackból és korianderes újkrumpli. Holnap jönnek a részletek.
Herr Paprika: Hohó, új rovatom lesz! Ezzel várok még, beraktam a régibe, de ha gyakran előkerül a porszívó, változhat az álláspont. Herr Paprika süt. Vagy grillez.
A pác innen: Cornelia Schinarl: Meat Basics, GU Verlag
3 megjegyzés:
Kedves Frau Paprika!
Legközelebb, ha Pákozdon jártok, próbáljátok ki a Gabó cukrászda nagyon finom fagyiját is!
Egy helybeli
ha ezt tudtam volna, nem dobtam volna ki a rakéta-porszívót. különben helyesbítenem kell: ez a porszívó talán minden mást tudott, szívni azt biztosan nem. onnan tudom, hogy éveken át nekem kellett (volna) vele kiporszívóznom 2 és fél emeletnyi családi házat.
Köszönöm a helyesbítést, porszívás közben nem láttam, grilleszközként viszont nagyon bevált, szombaton megint hasznosnak bizonyult.
Megjegyzés küldése