Ettünk is persze, hol mi főztünk, hol meg mások, volt lecsó, lángos, halevés a Szúnyogban, ráadásul most még túrófánkot is sikerült rendelni. Volt születésnapos ünneplés, a torta a héten bemutatkozik, a lepényt viszont reprodukálnom kell, ugyanis megettük az egészet, fotó pedig nincs. Szombaton Herr Paprika irányított, előkerült a Rakéta porszívó, ráadásul most Józsi és Oszi személyében még társaság is volt, így aztán annyit mondhatok, nem teltek némán az előkészületek. A lányok padlizsánt sütöttek, salátát készítettek, tzatzikit gyártottak, paprikát tisztítottak. Jön tehát az első rész.
Grillezett tarja
6 szelet tarja csont nélkül
2 ek mustár
olaj
bors
Fűszeres oldalas
kb. 50 dkg oldalas
1 ek sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 tk szárított gyömbér (ha van friss, akkor persze még jobb)
chilipehely
olaj
2 tk méz
Az oldalast ugyancsak mossuk, felitatjuk a vizet, majd a csontok mentén kisebb darabokra vágjuk (1 darabban 1 csont szerepeljen). A páchoz elkeverjük a szójaszószt, a chilit (amennyit jónak látunk), gyömbért, reszelt fokhagymát, mézet annyi olajjal, hogy sűrű krémet kapjunk. A húsokat mártsuk a pácba, hogy szépen bevonatot képezzen, azután pakoljuk 1 tálba, fedjük le, mehet a hűtőbe, minél tovább, annál jobb.
Ha már elszántuk magunkat a sütésre, elő a grillt, következhet a tűzrakás. Amikor megfelelőlen izzik már a szén, hiszen lángolni senki sem akar, vegyük ki a hússzeleteket a pácból (a tálat pedig már hamarabb kapjuk elő a hidegből), csöpögtessük le a felesleget, azután tegyük a rácsra. Süssük addig, amíg szépen megpirulnak, átsülnek, de ne hagyjuk, hogy kiszáradjanak. A végén nyugodtan ellenőrizzük a minőséget 1 szeleten, csak nehogy megsebesüljön a szájpadlásunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése