Megjegyeztem, a sörbet jó dolog, ha ennénk még, de ezekben a forrónak mondható napokban inkább lehűlni segít. A falatok belülről, a pohár kívülről.
Gyömbéres meggysörbet
1 kg meggy
friss gyömbér (kb. 5-6 cm)
barnacukor
1 maréknyi citromfűlevél
Ha már elég hűsnek ítéljük a keveréket, elő a turmixgépet és dolgozzunk rajta addig, amíg szép egynemű lesz. Ha esetleg túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még vizet. A citromfüvet mossuk meg, itassuk fel a vizet papírtörlővel, majd vágjuk össze és adjuk a sörbethez, keverjük át alaposan. Öntsük a végeredményt egy megfelelő méretű műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba. Következik egy kb. 5 órás folyamat, de nem hagyhatjuk felügyelet nélkül, nagyjából 30 percenként alaposan keverjük át, akár a turmix is bevethető.
Poharak, adagolás, lehet kanalazni.
Nem maradhat el a történet vége: én maradtam állva, a csodálkozó, elismerő pillantások közepette eltűnt bennem minden fogás, amit Herr Paprika tréfálkozva emleget azóta is.
Azért amikor hazaértünk, nem pálinkát ittunk ám, Éva szépen elővett egy kis gyomorkeserűt, és mindenki lenyelt 1-1 kanállal. Hátha éhesek leszünk még valaha.
Poharak, adagolás, lehet kanalazni.
Azért amikor hazaértünk, nem pálinkát ittunk ám, Éva szépen elővett egy kis gyomorkeserűt, és mindenki lenyelt 1-1 kanállal. Hátha éhesek leszünk még valaha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése