Most viszont újra itt, folytatódik Oszi vacsorája a második résszel. Az ajándéknak írt, kitalált menüben is pisztáciás csirke szerepelt, ennyiben hű maradtam az elképzeléshez, meg persze Oszi várakozásához (ha volt ilyen), minden más másképp lett végül. Szerettem volna tekercseket gyártani, aztán persze a katlanhoz hasonlító konyhában gyorsan elment a kedvem tőle, maradt az egyszerűbb megoldás. A hús előkészítése egyébként sem tartozik a kedvenc feladataim közé, általában elképzelek valamit, azután megkérem Herr Paprikát, hogy valósítsa meg. Most viszont egyedül toporogtam a konyhában, nevemhez hűen egyre paprikásabban, ezért inkább a gyors módosítás mellett döntöttem. Ami elmaradt még, az a polenta, inkább nem nehezítettem tovább a gyomrunk dolgát. És mivel Oszi, khm, meglehetősen édesszájú, így lépett be új szereplőként a sárgabarack. És bevált.
Pirított csirke pisztáciás petrezselyempestóval
70 dkg csirkemellfilé
1 nagy csokor petrezselyem
15 dkg pisztácia (hámozatlan, só nélkül)
parmezán
extra szűz olívaolaj
só
bors
4-5 sárgabarack
zöldsaláta
méz
citrom
A kísérő tölgysalátából és sárgabarackból állt, az öntetet méz, citrom, olívaolaj, só és bors alkotta.
Ha már ennénk, forrósítsuk fel a grillserpenyőt, öntsünk bele egy kevés olívaolajat, és a csirkeérméket süssük egy kicsit bordásra. Elő a tányért, saláta, barack, öntet, 2-3 csirkemellszelet, a tetejükre pedig a pisztáciás pesto.
Vele jövök holnap, meg a lengyel vonallal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése