A citromos kakukkfű most először került bele, és nagy megelégedésemre az elképzelés nem volt rossz. Próbálom leírni: a legjobb, amikor 1-1 levélke szétmállik a nyelvünkön, az olyan hú de klassz érzés. Érthető?
Recept
5 dl tejszín
2 tasak bourbon vaníliás cukor
5-6 ág citromos kakukkfű
1 tasak zselatinpor (doktoros fix)
40 dkg meggy
barna cukor
fél lime
A meggyet megmossuk, szárítjuk, kimagozzuk, majd egy edénybe szórjuk és adunk hozzá annyi cukrot, amennyit jónak látunk. (Nálunk az történt, hogy Herr Paprika mojitóval kívánta megörvendeztetni Pétert, amihez csinált cukorszirupot, jó sokat, én pedig felhasználtam a meggyhez a maradékot. Szóval, ha sok a cukorszirup, akkor ne hagyják parlagon.) Alacsony hőmérsékleten főzögessük a meggyet, amíg egy kicsit összeesik és besűrűsödik, de persze nem lekvár a cél. Én a végén még belefacsartam 1 fél lime levét, de ez nem kötelező, ki hogyan kívánja. Tálaláskor a peremét lazítsák meg óvatosan 1 késsel, akkor könnyen tányérra borítható, alá, mellé, rá vagy külön jöhet a meggy.
Mielőtt megkérdeznék, igen, belül is van kakkukkfű, csak szépen az alsó régiókban csoportosultak. Gondoltam, kattintok 1 fotót róla fejjel lefelé, de olyan tréfásan festett, hát elvetettem a tervet. Hinniük kell, nincs mese. Ki ne maradjon: Péternek ízlett a pannája.
1 megjegyzés:
Péter napon nem is lehetett volna jobb bejegyzés!:-)És persze a panna cotta örök:-)
Megjegyzés küldése