
Ma már persze nem kell felügyelni, nem tüntetem el a borsó végét, felnőtt vagyok, azt mondják, hát kifejtem az utolsót is. Nem ez a kedvenc tevékenységem, de közben például remekül lehet meccset nézni. (Hajrá Argentína!)
A borsóból leves készült, klasszikusnak indult, de végül meggondoltam magam.
Recept
1 kg borsó
5-6 szál újhagyma
4-5 vékony zsenge répa
2 tk garam masala
1 tk kurkuma
chilipehely
só
1 dl tejszín
fél ek liszt
olaj
A zöldborsót megpucoljuk, mossuk, leitatjuk a vizet. A hagymák külső héját lehúzzuk, karikákra vágjuk. A répákat ugyancsak megtisztítjuk, kisebb hasábokra vágjuk. Egy nagyobb edényben melegítünk 1 ek olajat, beletesszük a hagymakarikákat, néhány percig sütjük. Ezután következhet a garam masala és a kurkuma, kevergetve pirítsuk még néhány percig. Öntsük az edénybe a répát, keverjünk újra, majd szórjuk rá a lisztet, pirítsunk. Ezután lassan öntsünk hozzá vizet, folyamatosan kevergessük. A folyadék csak épphogy ellepje a répát. Fedjük le és főzzük 5-6 percig, majd tegyük a levesbe a borsót, öntsünk újra vizet, vigyázzunk, ne legyen túl híg. Sózzuk, kedv és ízlés szerint szórjuk meg chilivel. Fedjük le és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem főnek szét, mielőtt lezárnánk, keverjük bele még a tejszínt.
Most rendesebb voltam, mint az epernél, a leves kétfős tesztelésen esett át. Értékelés duplán pozitív volt, Herr Paprika a távolban evett, Ágó viszont előttem, egész jókedvűen. Rossz tehát nem lehetett, vagy pókerarca van.
1 kg borsó
5-6 szál újhagyma
4-5 vékony zsenge répa
2 tk garam masala
1 tk kurkuma
chilipehely
só
1 dl tejszín
fél ek liszt
olaj

1 megjegyzés:
Pokerarc nekem, ugyan ugyan :))))))
Megjegyzés küldése