2010. április 29., csütörtök

Látja? Ez saláta.

Panni szeret gondoskodni nagyon. Gyerekként miénk volt a legfinomabb falat, egyetemistaként megpakolt hátizsákkal engedett el, mostanság látogatás előtt lehet három kívánságunk, ő süt, főz, elkészít bármit. Vásárol sokféléből sokat, utána pakolgat, naaaa, csak ezt a pár paprikát még. Hagyma? Uborka? Néhány üveg savanyú? De legalább almát vigyetek! Ki tudna nemet mondani.
Hétvégén otthon voltunk, kihoztuk magunkból a maximumot, azután viszont már csak a lábunkat lóbáltuk (már aki tudta), ettünk és ettünk. Vasárnap délután lassú készülődés, Panni gyűjtötte az elemózsiát, ki-ki megkapta a magáét, ölelés és indulás.
Az én pakkom - sok más mellett persze - két fejes salátát is rejtett. Hűtőbe nem fért, maradt a kamra, hátha hűvösebb, 1-2 napot kibírnak. Hétfő, kedd, volt még pörkölt, sóska, tegnap odázni már nem lehetett, a levelek kezdték az öregedés jeleit mutatni. Akkor pároljuk meg!
Ha a fokhagymás spenótot szeretjük, megesszük majd ezt is.

Recept


Párolt fejes saláta


3-4 gerezd fokhagyma
2 fejes saláta

citrom


bors

olívaolaj

A leszedett salátaleveleket alaposan mossuk meg, csöpögtessük le. Egy serpenyőben melegítsünk egy kis olívaolajat, dobjuk rá a leveleket, az összenyomott fokhagymát, sózzuk, majd fedjük le. Amikor a levelek összeestek, adjuk hozzá 1 citromnak a levét, borsozzuk és kész.

Kakukkfüves csirkemell

60 dkg csirkemellfilé
1 maroknyi citromos kakukkfű
(barátságunkra majd kitérek külön)
2-3 gerezd fokhagyma

bors

olívaolaj

A megmosott csirkemellekről itassuk fel a vizet, vágjuk kis szeletekre. A szeleteket tegyük egy tálba, morzsoljuk rá a friss kakukkfüvet, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Hagyjuk egy kicsit állni (akár egy éjszakára is). Ha már ennénk, süssük ki a szeleteket forró serpenyőben.

A spárgát csak meghámoztam, végeket levágtam, egy tepsiben némi olívaolajjal forró sütőben megsütöttem.

Elárulom, éppen április 30-án kezdődött a mi történetünk Pannival. Szóval ezúton is szeretettel.

4 megjegyzés:

ago írta...

Happy Birthday Hupszikam :)

Frau Paprika írta...

Kössssszi:)

mes@ írta...

http://www.youtube.com/watch?v=nhEJSypnxi8&feature=related

:)

Frau Paprika írta...

Danke schön :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails