Az elképzelés az volt, hogy majd tojás alakú cukorkákat szórok a korongok tetejére, de valószínűleg más is hasonlóra gondolt, vagy csak megette, mindenesetre egyetlen általam meglátogatott bolt sem tartott ilyesmit. Sebaj, akkor lesz helyette francia drazsé, az is színes, jól ropog a fogad alatt, probléma megoldva. Jöhet a hogyan készült.
Recept (6 személyre)
7 tojás (eredetileg 6, de méretük valahogy alulmúlta az átlagot, ezért adtam hozzá egy pluszt)
10 dkg cukor
10 dkg hámozott mandula
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg liszt
vaj a tepsi kikenéséhez
50 dkg mascarpone (evés közben hunyják be a szemük!)
1 lime leve és reszelt héja
tejszín
cukor ízlés szerint
1 zacskó francia drazsé
Válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral és egy kis vízzel habosra. Adjuk hozzá a darált mandulát, majd lassan szitáljuk bele a lisztet. Egy normál méretű tepsit kenjünk ki vajjal, majd béleljük sütőpapírral. A tojásfehérjéket pici sóval és a cukor másik felével verjük kemény habbá. Kapcsoljuk be a sütőt, légkeverésnél 200 fokra (ha hagyományos, akkor kicsivel hamarabb állítsuk 220 fokra). A habot keverjük óvatosan tojásos masszához, majd öntsük a tepsibe és simítsuk el egyenletesen. Süssük kb. 7-8 percig, majd zárjuk le a sütőt, és csak pár perc múlva nyissuk ki résnyire egy fakanál segítségével. Különben szépen behorpad. Ha már hűlt egy kicsit, vegyük ki és várjunk.
Addig elkészülhet a krém: a mascarponét keverjük el néhány kanál tejszínnel, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét és reszelt héját és kész is. A kihűlt piskótából vágjunk 12 korongot, hatnak kenjük be a tetejét a krémmel, majd tegyük rá a másik hatot. Kenjünk be az egész sütit teljesen a krémmel, végül szórjuk rá a francia drazsét.
A drazsé sütit nővéremnek (aki természetesen már kóstolta is) küldöm, mert gyerekkorunkban ő volt a francia drazsé rajongó. Hugitól szeretettel:).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése