Hogy jön ide akkor a függőség? Tavaly nyáron a nővéremtől elkértem szépen néhány szakácskönyvet, Nigella egyik könyvében (Egész évben nyári ízek) pedig megtaláltam a fetával töltött padlizsántekercs receptjét. Elkészült egyszer, másodszor, újra és megint, bármiért is mentem a piacra, padlizsánt valahogy mindig vettem, főleg felügyelet nélkül. Megettem belőle bármennyit és bármikor. A képek is tavalyiak még, blog nem volt, de azért fejben már készültünk, Oszi még fotózott is.
Recept
2-3 padlizsán
25-30 dkg feta
1 maréknyi mentalevél
chilipehely
olívaolaj
A padlizsánokat mossuk, majd törüljük szárazra, vágjuk hosszában 1 centis szeletekre. Egy kicsit besózhatjuk őket, akkor kiengednek némi vizet, tehát sütés előtt újra töröljük szárazra, majd kenjük be mindkét oldalukat némi olívaolajjal. Ha tudjuk, akkor grillezzük a szeleteket igazi parázs felett vagy elektromos szerkezettel, de a grillserpenyőben sütés is egy lehetséges megoldás. A fetát keverjük össze a felaprított mentalevelekkel, chilivel. Az elkészült szeletek egyik végére tegyünk a krémből, majd tekerjük fel. Melegen és hidegen egyaránt ajánlott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése